Večletne izkušnje pri delu s floater aplikacijami, so nas privedle do razvoja zaprtega katamaran sistema za FAPE ter integracijo oddušnika z navojem, prav tako pa spodnjega distančnika ter distančnih puš z distančniki.

Zaprt katamaran tako izvaja svojo funkcijo veliko bolje, kar pa je še bolj pomembno je znatno podaljšana živjenska doba. Razvoj produkta bazira na temeljih zahtevnih projektov, posodobitev pa je posledica terenskih raziskav ter testiranja v laboratorju, vključujno v testnem bazenu.

Spodnji distančniki so prav tako rezultat večletnih raziskav kateri so privedli do najenostavnejše, vendar najkvalitetnejše rešitve, katera razbremenjuje določene točke produkta. Produkt je narejen iz nerjavečega jekla – 316L, kateri se je pokazal kot najustreznejša ter najbolj trajnostna rešitev za področje odpadnih voda, prav tako pa druge industrijske sisteme.

FAPE platforma je vezni element med dvema katamaranoma ter glavnim nosilcem obremenitve. Motor, montiran na sami platformi, je vedno predstavljal izziv, saj smo dolgo časa iskali rešitev kako bi zmanjšali vibracije, prav tako pa izboljšali nosilnost sistema. Odgovor smo našli v distančnih pušah v kombinaciji s spodnjo flanžo, kateri predstavlja dolgotrajno rešitev za vse kompleksnejše sisteme in aplikacije.