– Naša tehnologija 

Ozračevalnik ToringTurbine TT200® je visoko učinkovita in okolju prijazna naprava, ki deluje na podlagi edinstvene tehnologije. Od konkurenčnih izdelkov se razlikuje v načinu prenosa zraka v vodo, saj za svoje delovanje izkorišča naravne zakone fizike v svoj prid.

Ključni element ozračevalnika je turbina TT200®, ki se poslužuje fizikalnih načel precesije in centrifugalne sile. Precesija v turbini povzroči nastanek območja podtlaka, zaradi katerega pride do sesanja atmosferskega zraka v komoro turbine, od koder se odstrani s pomočjo centrifugalne sile.

Turbina TT200® se od sorodnih produktov razlikuje še v dveh faktorjih. Prvi je, da centrifugalna sila povzroča izpraznitev zraka v bočni smeri. Drugi pa, da omogoča potiskanje raztopljenega kisika vse do 4 m pod gladino vode.

Omenjene sile povzročijo razpršitev mikro mehurčkov zraka ter mešanje. Naprava ne potrebuje dodatnega dovoda zraka pod tlakom, kar je razlog za manjše število elementov v sistemu ozračevanja, olajšano vzdrževanje ter izrazit prihranek energije.

– Nagrade in priznanja –

Nagrada za okolju prijazen proizvod - Okoljsko srečanje 2016
Nagrada za okolju prijazen proizvod - Okoljsko srečanje 2016
Priznanje za inovacijo - 2014 SPIRIT Slovenija
Diploma za odlično inovacijo - 2013 Slovenska gospodarska zbornica
Priznanje za inovacijo - 2013 Primorska gospodarska zbornica
Nagrada Primorske gospodarske zbornice za odličen poslovni načrt - 2011 Univerzitetni incubator Primorskeka
 

– Intelektualna lastnina –

Za tehnološko orientirano in inovativno podjetje, kot je Toring Turbine, intelektualna lastnina predstavlja eno izmed najbolj dragocenih in pomembnih sredstev. Naše ideje in inovacije so plod dolgoletnih raziskav, trdega dela ter znatnega finančnega vložka.

Dejstvo, da smo za zaščito intelektualne lastnine pripravljeni nerediti vse kar je v naši moči, zagotavlja, da bomo v najslednjih letih sposobni razviti številne zanimive produkte s prefinjeno zasnovo ter izjemnimi obratovalnimi lastnostmi.

Naši patenti ščitijo vse segmente naše tehnologije, tudi metode, procese in sisteme, ki ji uporabljamo ter aktivnosti, ki so potrebne za izdelavo produktov.

 

© 2022 Toring Turbine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani: Agencija Kodnes