– Pogosta vprašanja –

1. Kaj je ToringTurbine®?

ToringTurbine® je bil razvit in izpopolnjen v razredih ozračevalnih naprav, znanih kot samo-vsesalni ozračevalnik. Te vrste ozračevalnik (aeratorjev) ustvarja podpovršinsko nizkotlačno območje, ki omogoča atmosferskemu tlaku, da s pomočjo zračne cevi potisne zrak v okoliško vodo.

2. Kako izgleda končni sklop ToringTurbine®?

Turbina je sestavljena iz treh glavnih elementov:
1) nad gladino nameščen elektromotor;
2) ozračevalna zračna gred, ki je pod površino vode in
3) krožna turbina, ki je povezana z zračno gredjo, in katera se vrti pod površino vode

3. Kako deluje samo-vsesalni vodni ozračevalnik ToringTurbine®?

Prednost TT200 je, da uporablja tlak, ki nastane v turbini z vrtenjem elektromotorja. Kot rezultat delovanja TT200, ki ga opravi motor je ta, da se zrak iz okolice vsrka skozi gred in preko turbine razprši v okoljsko vodo v obliki finih mehurčkov.

4. Ali turbine potrebujejo enofazno ali trifazno električno energijo?

V naši praksi imamo večino zahtev za obdelavo industrijske ali komunalne odpadne vode, torej s trofaznim električnim tokom.
Vendar imamo vedno več zahtev tudi s strani ribogojcev, ki uspešno uporabljajo enofazni električni tok.

5. Katere materiale uporabljamo za sestavne dele ozračevalnika ToringTurbine®?

Turbinski del je narejen iz trpežnega materiala iz umetne mase, zračne gredi iz nerjavnega jekla in ostali sestavni deli pa iz aluminija ali medenine.

6. Kakšna je učinkovitost porabe energije?

Potencialni odjemalci najpogosteje izberejo sistem za ozračevanje ToringTurbine® TT200 predvsem zaradi njene sposobnosti za ozračevanje lagun z zmanjšano porabo mesečnih stroškov električne energije od drugih konkurenčnih sistemov na tržišču. V povratnih informacijah odjemalcev je ToringTurbine® ozračevalnik povečal raven raztopljenega kisika in zmanjšal stroške električne energije tudi do 60%.

7. Ali ozračevalnik ToringTurbine® pomaga pri preprečevanju neprijetnih vonjav v vodi?

Uporaba sistema ozračevanja ToringTurbine® povzroči izboljšano kakovost vode in s tem tudi zmanjšanje neprijetnih vonjav.
Odjemalci poročajo, da vonjave izginejo v treh dneh (npr. v klavnici).

8. Ali ozračevalnik ToringTurbine® pomaga preprečiti razmnoževanje ličink v vodi?

Uporaba sistema ozračevanja ToringTurbine® povzroči izboljšano kakovost vode, zato preprečuje širjenje ličink v vodi.

9. Ali lahko uporabimo ToringTurbine® v ribogojstvu?

Z uvedbo sistema ozračevanja ToringTurbine® v ribogojstvu lahko dosežemo znatno povečanje koncentracije raztopljenega kisika. Tako se odpravi glavna težava v ribogojnih sistemih.

10. Kaj lahko kupim od portfelja?

Našim odjemalcem lahko ponudimo ozračevalnik, ki je lahko nameščen na konzoli ali na plovcu. Izberemo lahko statično ali preklopno motorno konzolo ter tri vrste plovcev, ki jih je mogoče namestiti sredi lagune, ribogojnice, jezera, čistilne naprave itd.

11. Kako se ToringTurbine® primerja z drugimi ozračevalniki?

Na trgu obstaja veliko ozračevalnikov, ki delujejo po različnih načelih. Nekateri od njih potisnejo vodo v zrak, nekateri uporabljajo curke stisnjenega zraka, nekateri pa uporabljajo turbino, 
vendar nobeden od teh ne more doseči zmogljivosti ozračevalnika ToringTurbine®. ToringTurbine® se v strukturi spodnjega dela turbine razlikuje od drugih, saj skozi lopatice vstopi zrak v vodni medij.

12. Kakšna je politika vračanja?

Upoštevamo zavrnitve, ki so bile vložene v sedmih (7.) dneh od prejema pošiljke z izpolnjenim zapisnikom o zavrnitvi.

13. Kakšne so plačilne metode?

Ko odjemalec prejme predračun iz naše strani, običajno ponudimo plačilo na bančni račun. V določenih primerih ponudimo možnost plačila preko plačilnega sistema PayPal. V obeh primerih mora biti transakcija izvedena pred odpremo blaga na destinacijo.
V izrednih primerih izvedemo plačilo preko akreditiva (L/C).

14. Kakšni so garancijski pogoji?

Družba ima vso dokumentacijo o garancijskih pogojih. Vsak odjemalec lahko dobi garancijske dokumente tako, da se obrne na prodajalca, kateri je za to odgovoren.

15. Kako opravljate kontrolo kakovosti?

Program za nadzor kakovosti sestavnih delov svojega ozračevalnega sistema upravljajo zaposleni v podjetju Toring turbine d.o.o., v absolutnem prizadevanju za nemoteno delovanje.

© 2018 Toring Turbine d.o.o. – Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani: Agencija Kodnes